pixel

Остров “Адата” – общоградски парк

марица

Източник: marica.bg

ИПГВР има амбицията да даде нов образ на крайбрежните булеварди и техните зелени площи. Тук ще се устроят детски площадки, места за тихи игри на различни възрастови групи, алеи за бягане, за укрепване на здравето, спортни площадки по възрастови групи, беседки, места за общуване, панорамни площадки към реката и към близките туристически атракции, както и места за наблюдение.

Нов пешеходен мост ще свързва южния и северния бряг на реката с парка на остров Адата, където се създават спортни обекти и атракциони, с площадки, алеи и ефектно художествено и енергоспестяващо осветление.

Допълнително ще се естетизира южния вход на панаира, който се развива като “приемен”, чрез редица зелени мероприятия и атракциони. Така гостите и участниците в панаирните събития ще имат по-бърз пешеходен достъп до обектите в социалната зона и най-вече до туристически атракции като: “Източната порта”, “Малката базилика” и “Голяма базилика”, резервата “Старинен Пловдив” и “Археологически обект – Понеделник пазара”.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: