pixel

Обновеният стадион във Фукушима, част от Токио 2020

фукушима

Бейзболният стадион „Фукушима Азума”, едно то местата за провеждане на Олимпийските игри в Токио 2020, е в процес на обновяване, който обещават да завърши до месец. Стадионът разполага с новоизградени места за зрителите в инвалидни колички, модернизирани входове, както и напълно обновени санитарни възли.

fukushima stadium

Не са редки случаите, когато новопостроените съоръжения за Олимпийски игри остават неизползваеми след края им и разотиването на талпите. Но организаторите на Токио 2020 правят опит да променят тази тенденция, използвайки Олимпийските игри догодина, като начин да помогнат за възстановяването на Фукушима – област, опустошена при земетресение и цунами през 2011 г., последвани от ядрена катастрофа.

fukushima stadium

В предстоящите летни игри през 2020 г. Фукушима ще бъде домакин на бейзболните и софтболните мачове от програмата на Олимпиадата.

„Като домакин на олимпийски събития по бейзбол и софтбол, Фукушима ще има страхотна трибуна, от която да покаже на света степента на възстановяването си след бедствието“, казва Йоширо Мори, президент на Токио 2020. „Това ще бъде чудесен шанс за нас да изкажем своята благодарност към онези, които помогнаха за възраждането на региона. И съм сигурен, че хората от Фукушима също се радват и очакват с нетърпение да наблюдават мачовете, които ще се проведат там“.

Съседната префектура Мияги, също засегната от бедствието преди 9 години, ще бъде домакин на предварителните кръгове на олимпийското състезание по футбол.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: