Новото произведение на Банкси е свързано с пандемията

Banksy

Известният британски уличен художник, Банкси се заврърна тази седмица със свое ново произведение на изкуството, което мнозина предполагат, че е намигване към Covid-19. Наименован „Апчиху!“, последният шаблон изобразява възрастна жена с шал на главата, която киха доста експлозивно, така че бастунът и чантата ѝ са отлетели назад, както и протезите ѝ.

Връзката с пандемията е очевидна. Кихането без маска, без кърпичка или без сложена ръка отпред е рецепта за бедствие за околните. В интерактивен опит да се покаже колко мощно е „кихането“, едно от изображенията в публикацията на Банкси в Instagram показва, че кихането преобръща кошчето за боклук и чадъра на мъжа.

Banksy

Работата е поставена върху фасадата на къща на улица Vale в Бристол, която е известна с това, че е една от най-стръмните в Англия. Мястото се оказва интелигентен избор, тъй като запалените наблюдатели, които искат да се снимат до произведението на преден план, ще излязат така, сякаш кихането на жената ги е издухало, заедно с къщата зад тях.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: