pixel

Нов завод разкрива 700 работни места

zavod

Завод за производство на кабелни комплекти за автомобили ще се изгражда в Карлово, съобщи председателят на Общинския съвет Стойо Карагенски. Инвестицията е на американската фирма „Глоб“ и италианската „ARK-O-MAT- България“ ЕООД, която е представител на компанията за Южна Европа, съобщи Дарик радио.

В завода ще бъдат разкрити между 600 и 700 работни места, като работниците ще сглобяват кабели за „Фолксваген“, „Ауди“, „Мерцедес“, „Форд“, „Рено“, „Пежо“ и „Ситроен“, уточни Карагенски.

Фирмата има вече завод за производство на автомобилни кабели в Казанлък, където са наети 1100 работници, съобщават dir.bg.

Тъй като искат да разширяват производството си, са се насочили към района на Карлово.

„Причините са две – близостта на общината ни до Казанлък и високата безработица, която е над средната за страната“, допълни Стойо Карагенски.

Вече е определен терен от 30 декара за строителство на предприятието, който се намира в източния край на Карлово. Предстоят разговори със собственика на частния имот и смяна на статута на земята, уточни председателят на ОбС.

Проведени са и първите разговори между ръководството на община Карлово и фирма „Глоб“. Американците уверили кмета д-р Емил Кабаиванов, че до септември заводът за кабели ще бъде открит.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: