Най-голямата сграда, създадена с триизмерен принтер

Apis Cor, роботизирана строителна компания, използва технологията си за изграждането на най-голямата в света сграда, построена с 3D принтер – двуетажен административен офис в Дубай. Висока 9,5 метра и с площ от 640 квадратни метра, сградата ще бъде използвана от общинските власти в Дубай. Apis Cor използва за принтера материал на гипсова основа, който се осигурява от местен доставчик.

Печатът се провежда под открито небе, за да докаже, че технологията може да работи в тежки условия, без контрол на влажността и температурата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: