pixel

Лиляна Павлова: Ще бъдат заделени 380 милиона лева за регионални пътища

liliana pavlova

„380 милиона лева ще бъдат заделени за регионални пътища през следващите години“, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова, цитирана от Нова телевизия. С парите ще се рехабилитират над 230 километра второкласни и третокласни пътища предимно в Северна България. Вече са сключени 15 договора на стойност близо 200 милиона. А до края на април 2017 година трябва да бъдат подписани и останалите контракти.

Приоритет в усвояването на евросредствата ще са магистралите. До месец трябва да бъде избран изпълнител за отсечката „Ябланица-Боаза“ по магистрала „Хемус“. Стартирана е процедурата и за продължаване на строителството и от източната страна на магистралата. „До пролетта на 2017 г. трябва да е готово и идейното проектиране на пътя през Кресненското дефиле“, уточни още Лиляна Павлова. За участъка е намерен най-добрият вариант, каза тя при откриването на годишния форум за перспективите в строителството.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: