pixel

Леки панели от алуминиева пяна с модерен и драматичен вид

Cymat

Cymat Technologies Ltd. със седалище в Торонто, Канада, е компания за иновативни технологии в областта на материалите, която чрез патенти и лицензи притежава изключителните права за производство на стабилизирана алуминиевата пяна Alusion™.

Алуминиевата пяна на Cymat, предлагана на пазара под търговското наименование Alusion™ for architecture, е универсален материал с практически неограничени дизайнерски и архитектурни приложения, произвеждан под формата на леки алуминиеви панели. Освен уникалния си външен вид, той има и звукопоглъщащи свойства, което го прави идеален за приложения, изискващи едновременно добра изолация и красота.

Алуминиевата пяна Alusion™ създава здрави, но леки панели, които на външен вид приличат на метална гъба. Тя изглежда впечатляващо, с модерен и драматичен вид. Панелите от алуминиева пяна се произвеждат с дебелини 12,7 мм, 25,4 мм и 43,2 мм и три степени на плътност. Всяка дебелина и плътност има собствена крива на напрежение – деформация.

Cymat

Стабилизираната алуминиева пяна Alusion™ (SAF) е плаваща, устойчива на пламък и корозия по същия начин като алуминия. Това е незапалим материал с клас на негоримост A1. Повърхността на олекотените алуминиеви панели се оставя във формата, в която е произведена, или се подлага на обработка, която създава много различни визии – от блестяща плътна повърхност до полупрозрачна водна пяна.

Панелите от алуминиева пяна Alusion™ са леки, лесни за инсталиране, 100% рециклируеми и могат да бъдат тествани по заявка.

Снимки: Cymat

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: