pixel

Китай изгражда 3 километров мост за рекордно време

Светът е пълен с невероятни мегаконструкции, проектирани и построени, за да се противопоставят на природните закони. Това видео представя един от тези проекти: мостът Pelješac.

Това е колосален проект, който China Road and Brigde Corporation (CRBC) изпълнява за Hrvatska Ceste. Hrvatska Ceste е държавна компания, която отговаря за управлението, изграждането и поддръжката на обществени пътища в Хърватия. Мостът е с  дължина 2440 м и конструкция с кабелни подпори. Тръбните стоманени пилоти и подпорите са транспортирани от Китай до Хърватия.

China Road and Brigde

Мостът свързва най-южната част на Хърватия с останалата част от континенталната част на страната.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: