pixel

Катар строи квартал в Милано

катар

Източник: economynews.bg

Суверенният фонд на Катар се включва в проекта за модерен бизнес и жилищен квартал на Милано, известен като Порта Нуова, съобщават вестниците „Джорнале“ и „Кориере дела сера“, цитирани от БТА. Катар е закупил 40% акции в проекта, поверен на американският предприемач в областта на недвижимите имоти Hines.

Изпълнението на проекта започна през 2009 година. Зоната ще има три части, кръстени на първоначално съществуващи квартали – Порта Нуова Гарибалди, Порта Нуова Варезине и Порта Нуова Изола. Първият комплекс ще включва 50 500 квадратни метра офиси, 15 000 квадратни метра жилища и 10 000 квадратни метра търговски площи. В него ще бъдат разположени и три небостъргача, по-известни като „Кулите Уникредит“. В едната от тях ще се помещават офисите на италианската банка UniCredit. Вторият комплекс ще обхваща 42 000 квадратни метра офиси, 33 000 квадратни метра жилища и 7000 квадратни метра търговски площи. Третият комплекс ще включва 6300 квадратни метра офиси, 22 000 квадратни метра жилища и 850 квадратни метра търговски площи.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: