pixel

Как върви ремонтът на Шанз-Елизе

Paris

„Grand Palais des Beaux-Arts“ на Шанз-Елизе е построен в Париж през 1897 г. за Световното изложение през 1900 г. Това е исторически обект, изложбена зала и музеен комплекс в едно. Като част от обновяването на сградата, което ще продължи до 2025 г., компанията TP Entreprise вече е обновила 80 водосточни тръби за дъждовна вода. За да постигне това, тя работи с продукти на Brawo Systems.

Вертикалните водосточни тръби на сградата са с дължина 24 метра, с размери от DN 150 до DN 200, с до четири размерени скока и огъвания от 45 до 90°.

Brawo

Благодарение на добрата организация и вече успешно използваните продукти на Brawo Systems ремонтът беше успешно завършен след около пет седмици. Основният използван продукт е Brawoliner HAT – разработен специално за вътрешни ремонти. Това е високотехнологичен текстилен маркуч, който се напоява с епоксидна смола и след това се вкарва в дефектната тръба с помощта на въздушно или водно налягане. Brawoliner HT покрива напълно тръбата и по този начин елиминира всички съществуващи и потенциални щети. Използвани са и системи със смола от Brawo Systems. Те са разработени за всички общи изисквания за обновяване на битови и индустриални канали. Епоксидните смоли Brawo могат да се втвърдят както на студено, така и на топло. Производителят казва, че добавянето на топлина значително ускорява процеса на втвърдяване. Благодарение на дългото време за обработка, Brawo III е подходящ за реновиране на по-дълги тръбни участъци или тръби с голям диаметър.

Снимки: A Paris Guide и Brawo

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: