Използваха червен бетон за изграждането на Palmares Clubhouse

Palmares Clubhouse

Каталунското студио RCR Arquitectes, което през 2017 г. получи наградата за архитектура Pritzker, проектира всички сгради в курорта на южното крайбрежие на Португалия.

Клубната къща е първата завършена сграда в курорта. Тя е проектирана да бъде едновременно великолепна и гостоприемна. Това е постигнато с форма, която е едновременно монументална по мащаб, но и отворена.

Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse

Колони поддържат дебелите бетонни плочи на покрива, а остъклената фасада предлага панорамна гледка към бреговата линия. Равнините на покрива внимателно се припокриват, създавайки многоетажна топография, която помага на сградата да се интегрира с пейзажа. Това разделя интериора на различни секции по естествен начин, позволявайки моменти на уединение в едно общо пространството с отворен план.

Архитектите са избрали червения тон на сградата, за да подхожда на богатата на глина почва на Алгарве. Същите тонове се появяват и върху жилищните сгради, заради мазилката с мраморен прах, която повтаря цвета на местната глина.

Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse

Подовата настилка е от португалски естествен камък, наречен Marble rosa zarci, който също може да се похвали с наситени червени и оранжеви нюанси.

Освен че планира сградата, RCR Arquitectes проектира и мебелите, за да гарантира, че всички елементи са в хармония.

Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse

Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse Palmares Clubhouse

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: