pixel

Изоставена метростанция се превръща в парк

mertrostantzia

Неработеща станция в нюйоркското метро е на път да бъде превърната в първия подземен парк. Инициатори на този проект са Джеймс Рамси и Дан Бараш, според които това е възможно с помощта на соларна технология.

В момента иноваторите правят проучвания за изоставената спирка „Есекс“ в своята лаборатория „The Lowline Lab“. Чрез постигнатите резултати те възнамеряват да създадат максимално оптимизирано за растенията пространство, което да се превърне в място за отдих на жителите на един от най-големите и пренаселени градове в света.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: