pixel

Хотел в Исландия в лава формация и тюркоазени геотермални басейни

Сигурдур Торстейнсон, главен дизайнер на Design Group Italia, разказва как The Retreat at Blue Lagoon Iceland потапя гостите си сред природата. „Предизвикателството тук беше да направим нещо, което се вписва много добре в природата. Основно искахме да изградим приемственост между природата, интериора и екстериора“, споделя Сигурдур Торстейнсон.

Хотелът с 62 стаи е разположен в лава формации и тюркоазени геотермални басейни в курорния комплекс Blue Lagoon в Исландия – част от световната мрежа от геопаркове на ЮНЕСКО.

The Retreat at Blue Lagoon Iceland е отличен с наградата AHEAD Europe в категорията „курортни хотели“ в Лондон през ноември 2019.

Design Group Italia е създала интериорния дизайн на проекта в колаборация с исландското архитектурно бюро Basalt Architects, което е автор на архитектурата на курорта.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: