pixel

Хибридни работни платформи за по-зелено бъдеще

Hybrid Genie

Хибридните работни платформи на холандската компания Genie оптимизират консумацията на енергия в реално време. В отговор на нарастващото търсене от страна на клиентите за високопроизводителни и екологично чисти двигатели, заедно с все по-строгите изисквания за емисии и шум, компанията Genie разработва Z-60/37-FE – хибридни телескопични работни платформи. Хибридните машини, с работна височина от 20 м, предлагат енергийно ефективно „две в едно“ решение благодарение на тяхната дизелова/електрическа хибридна система, която е идеална за множество вътрешни и външни приложения.

Hybrid Genie

В зависимост от условията на обекта и екологичните разпоредби, операторът избира между двата режима на работа чрез превключвател за електрически и хибриден режим. В чисто електрически режим машината може да работи цял ден с едно зареждане на батерията. Когато се използва хибриден режим, дизеловият резервоар се изпразва за около седмица – дори при изключително тежки работни условия.

Hybrid Genie

Машините са изключително гъвкави и са подходящи за използване на строителни обекти в неравен терен, както и за работа във вътрешни градежи, спортни стадиони, търговски центрове или производствени халета. Като истински хибридни модели с висока производителност, работните платформи съчетават мощността и производителността на дизеловите двигатели с четири задвижващи колела, както и тиха работа и екологична ефективност на електрическите машини.

Hybrid Genie

Тъй като за тези машини няма значение дали е необходима тиха и свободна от емисии работа или трябва да се извърши тежка работа на труден терен те са оптималното решение за всякакви приложения.

Hybrid Genie

Електрическият двигател/генератор захранва батериите и задвижва хидравлична помпа, с която се извършват повдигащите движения на машината. В допълнение, батериите снабдяват четирите AC мотора, които също работят като генератори, чрез възстановяване на спирачната енергия и на свой ред зареждат батериите. Според производителя, батериите трябва да се зареждат много по-рядко, отколкото при конвенционалните електрически машини, защото при хибридна работа дизеловият двигател задвижва хидравличната помпа и зарежда батериите.

Hybrid Genie

Оборудвана с ново „интелигентно“ зарядно устройство за променлив ток, което следи състоянието на зареждане на батериите и осигурява точно необходимия ток на зареждане, хибридната технология също анализира цикъла на зареждане и по този начин удължава живота на батерията. Това прави Genie-Z-60/37-FE универсално, устойчиво и мощно „две в едно“ решение, подходящо както за вътрешно, така и за външно приложение – дори на места, където захранването не е достъпно.

За повече информация: Genie

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: