pixel

Heatherwick Studio завърши обновяването и преустройството на Coal Drops Yard в центъра на Лондон

Студиото е възстановило и преустроило два викториански склада, за да създаде ново обществено и търговско пространство. Първоначално построени през 1850 г. като складове за въглища, двуетажните конструкции по-късно са пригодени за целите за леката промишленост, складове и нощни клубове, докато не биват изоставени в края на 90-те години.

Целта на Heatherwick Studio е да възроди тази зона за обществеността, свързвайки дългите виадукти и двора между тях.

Студиото внимателно работи върху съществуващите материали и основната структура, с цел да се запази идентичността на района. Покривът на всяка от сградите е изграден и разположен така, че да се простира към другия, като така срещнати, те образуват нов горен етаж, които е централният фокус на проекта.

Докато създава новите елементи от проекта, строителите деликатно възстановяват викторианските структури и калдъръмения двор, за да запазят историческия характер на мястото, да ги приобщят към него, като по този начин създадат необичайна комбинация от търговски помещения и кафенета.

Heatherwick Studio създава динамично ново обществено пространство в Лондон, проектирано да приюти утвърдени фирми, нововъзникващи марки и студенти от близкото училище по изкуства.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: