Германски архитект и инженер разработва надуваема шатра SheltAir за изолация на пациенти, болни от коронавирус

Германският архитект и инженер Грегъри Куин проектира SheltAir – биозащитена надуваема шатра, която може да се използва за изолация на пациенти, болни от коронавирус.

SheltAir се състои от решетка от пластмасови пръти, която е предварително монтирана в плоска равнина, преди да бъде оформена в крайния си куполовиден вид чрез пневматично надуване.

Надуваемата възглавница е изработена от полиестер с ПВЦ покритие. Тя не променя формата си след надуване и влиза в ролята на обвивка на „сградата“. Средата вътре е напълно изолирана, което е от съществено значение за изолацията на вирус от типа на Covid-19.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: