pixel

Бившето кино „Левски” отваря врати като арт център

kino

Най-сетне едно от отдавна продадените и закрити столични кина отваря врати с почти непроменен предмет на дейност и с много повече възможности. Това е бившият салон на кино „Левски” (бул. „Янко Сакъзов”), в което вече се помещава City Mark Art Center.

След основен ремонт и обновяване на интериора, продължили повече от десет години, в средата на февруари предстои и първото събитие – премиера на спектакъла „Догодина по същото време” от Бърнард Слейд, съобщава „Труд“.

Така към новопоявилите се напоследък театрални салони се прибавя още един. Преводът и постановката на „Догодина по…” са дело на режисьора Георги Михалков, а в главните роли участват популярните актьори Лилия Маравиля и Христо Шопов.

Продуценти на първата проява на новия арт център са Владислав Карамфилов, познат като Влади Въргала, и самата фирма собственик на салона.

City Mark Art Center предлага 300 седящи места и преоборудвана, технически основно подновена сцена с универсални възможности.

Освен за театрални представления съществуват възможности за концерти, модни ревюта, филмови прожекции, разнообразни по форма партита и други дейности.

Архитектурният проект не е нарушил съществуващите пространства, които се ползват и за експозиционна площ. Много преди обновяването на обекта във фоайетата започнаха да се трупат нови и стари произведения на скулптора Ставри Калинов, превърнали City Mark Art Center в своеобразна постоянна изложба на артиста.

Фирмата City Mark е създадена през 1992 г. и се занимава основно с изкупуване на имоти за частно или обществено ползване, с основното им реновиране и отдаване под наем в София, Бургас, Плевен и други градове на страната.

Новият арт център е първият й обект с културно предназначение.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: