pixel

Безопасно рязане при ремонт на покриви

Rhodius

Работата по съществуващи покриви изисква опит, верен усет и подходящи инструменти.

Майсторите на покриви и електроинженерите са съгласни: диамантеният режещ диск LD300 от Rhodius е перфектният инструмент за работа върху керемиди – дори стари – както производителят обещава.

Това е така, защото керемидите често са изключително втвърдени и бързо се напукват или чупят, както е добре известно на производителя Rhodius. А високата функционалност на диамантените дискове за рязане на бетон и настилки е добре известна. Rhodius Abrasives подчертава, че тези инструменти могат да се използват дори за покривни работи. Диамантеният режещ диск например е популярен за такива дейности като фиксиране на фотоволтаични системи върху съществуващи покриви.

За тази цел покритието, престояло на покрива в продължение на години, трябва да бъде прецизно отстранено, за да се монтират скобите. Майсторите често се натъкват на керемиди, които са били изложени на атмосферните влияния в продължение на години.

Мощен инструмент

Rhodius

„За такива керемиди няма гаранция за обратно изкупуване; ако се получи прекалено голямо счупване, то може да доведе до по-големи щети“, обяснява Фалк Цимерман. Той е известен майстор на покриви и дърводелски услуги в Рамерсбах и често се сблъсква точно с такива ситуации. За него е важно да използва изключително мощен инструмент, който се врязва чисто и бързо в материала, без да предизвиква пукнатини или отчупвания.

LD300 отговаря точно на тези изисквания за производителност. Една от причините за това са специално оформените турбо сегменти. Характерните, наклонени вдлъбнатини в съчетание с водните улеи между сегментите осигуряват изключително бързо отстраняване на материала по време на рязане и съответно висока скорост на рязане и бърз напредък на работата.

С височина от 12 мм сегментите са проектирани за прецизна работа дори при по-големи дълбочини и за дълъг живот на инструмента. Вторият ефект от взаимодействието на турбо сегментите и водните улеи между тях е подобрената видимост към режещия ръб. Това позволява ъглошлайфът да се води прецизно и да не се отстранява твърде много материал.

Друго предимство на диска е, че той отстранява материала бързо и прецизно, като по този начин намалява триенето и удължава живота на батерията на акумулаторните машини.

Снимки: Rhodius

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: