pixel

Аварията в кв. Витоша отваря много въпроси

Вчерашният ден беше белязан от сериозна авария и човешка трагедия в кв. Витоша. При извършване на строителни дейности, работник пострада и в момента е с тежки изгаряния и опасност за живота в Пирогов.

Този инцидент, обаче, не изненада никого от квартала. От месеци, инициативният комитет и граждани подават жалби срещу редицата нарушения на правилата за безопасност и шум на строежа на бул. Симоеновско шосе 102. Във Фейсбук има публикувани десетки снимки на работници без каски, има сигнали за блокиране на пешеходен достъп, замърсяване и т.н. Строителни инженери пък коментират и очевидното с просто око – строителната площадка е мърлява и качеството на строителството е изключително ниско. Разбира се, има извършени проверки на РДНСК, които не констатират нарушения, явно и строежът на 51м сграда на метри от 110 киловолтов далекопровод също е ок…макар, че едва ли така мисли пострадалият работник и семейството му.

А иначе, фирмата строител е първоначално регистрирана на Британски Вирдижински острови, а управителката и едноличен собственик на капитала Марияна Петкова с адресна регистрация в Карлуково, е написала името си с правописна грешка в учредителния акт на дружеството. Инвеститор пък е фирмата Билд Апартмънтс, понастоящем ООД, но била допреди година и малко ЕООД. Тогава едноличен собственик на капитала е било друго ЕООД – БИЛД-А2, чийто собственик е небезивестният общински съветник от ГЕРБ – Орлин Алексиев.

FB/spasisofia

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: