Алукьонигщал подкрепя студентите още от началото на тяхната кариера

alukoenigstahl

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти.

За Алукьонигщал – като компания, която е в партньорство повече от 60 години с Schüco и Jansen – световните лидери на пазара на алуминиеви, пластмасови и стоманени профилни системи за прозорци, врати, фасади – винаги е било водещо да бъде близо до своите клиенти. Вече 26 години фирмата е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта.

Трупайки опит през годините, фирмата не е забравила от къде започва всичко, а именно – от учебната зала в университета. Това е мотивацията им да обръщат специално внимание, да информират и да подкрепят студентите в развитието им като архитекти.

Вече трета година в партньорство с Катедра „Технология на Архитектурата“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София Алукьонигщал провежда конкурс, насочен към всички студенти от специалност „Архитектура“ – IV и V курс. Темата на конкурса е „Съвременни фасадни остъклявания и слънцезащити“ и основната му цел е формиране  на  архитектурни  познания  и  специфични компетентности  в  студентите при проектирането на фасадни решения със системи за остъклявания и слънцезащита.

Всеки участник представя един собствен проект, изработен през летния семестър на учебната 2021/2022 година  по  темите,  обявени  в  заданията за ІV и V курс на всички катедри от Архитектурния факултет.

До журиране се допускат проекти, в които умело са имплементирани системни решения,  предлагани от компанията Алукьонигщал (Schüco, Jansen, Warema) за изграждане на съвременни фасадни остъклявания и слънцезащита.

alukoenigstahl

Краен срок на записване за конкурса: 21.03.2022 г. Проектите ще се представят пред жури на 24.06.2022 г. и на церемония ще бъдат отличени трите най-добри.

Всеки участник получава:
– достъп с пълни права за архитекти в AKS Tech Doc (онлайн платформа за дигитални каталози на фирма Алукьонигщал), където може да открие информация за цялата продуктова гама на фирмата с възможност за изтегляне на детайли в DWG, DXF – формат;
– възможност за консултация с ментор от техническия отдел на Алукьонигщал България.

Подробна информация може да се получи в сайтовете на UACG, Алукьонигщал  или в канцеларията на Катедра „Технология на архитектурата“ (Архитектурен факултет)  УАСГ– кабинет 713, етаж 7.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: