pixel

1,2 млрд. лв. за екопроекти на общините през 2016 г.

okolna sreda

Общините ще имат възможност да кандидатстват тази година за проекти за 1,2 млрд. лв., съобщи екоминистърът Ивелина Василева. По оперативна програма „Околна среда“ вече е обявена поканата за 402 млн. лв. за т.нар. големи ВиК проекти в Пловдив, Асеновград, Добрич и Плевен. Други 234 млн. пък са за фазираните проекти от старата екопрограма на Банско, Видин, Враца, Раднево, Тервел, Шумен и Ямбол. Има и 121 млн. лв. за изграждане на пречиствателни съоръжения и ВиК мрежа на 5 общини. За компостиращи инсталации ще се обяви втори прием за 200 млн. лв. Общините ще могат да кандидатстват и за дейности по мрежата „Натура“ за 58 млн. лв.

За управление на риска от наводнения са предвидени 20 млн. лв., а за подобряване качеството на атмосферния въздух – 111 млн. лв.

Още 14 млн. лв. има за проекти през 2016 г. от националния доверителен екофонд. От тях 1 млн. е за пилотна програма за купуване на електроавтомобили и хибриди от държавната и общинската администрация. Още 61 млн. лв. ще се инвестират по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: