pixel

Китай строи най-голямото летище в света

китай

Източник: novini.bg

Китай обяви плановете си да построи най-голямото летище в света – Beijing Daxing International Airport.
Площта на съоръжението ще бъде около 54 квадратни км, а самото летище ще бъде в състояние да обслужва повече от 130 милиона пътници годишно. Това е с 23 милиона повече, отколкото сега приемат Хийтроу в Лондон и Кенеди в Ню Йорк, пише „30 думи“.

Beijing Daxing International Airport  ще се намира  на около 50 км югозападно от Пекин в град Даксинг.  Поради това за връзка с пекинското летище ще бъде изградена високоскоростна магистрала и нова железопътна линия, които се планира да бъдат завършени през 2015.

Според плановете на Пекин новото международно  летище ще бъде с големината на един от  Бермудските острови. То ще има девет писти, а капацитетът му  ще бъде между 120 и  200 милиона пътници годишно.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: