Stroiteli.bg
Търсене
Откриват разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас Започна изграждането на трета фаза от Логистичен парк Ист Ринг до София Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите Инвеститори търсят терени за нов тип масови жилища в София 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч? преглед на всички новини
10 + добри причини да изберете покрив TONDACH®PANDOMO - възможности за индивидуални архитектурни решенияАрхитектурните профили - модерният начин да променим дома си Решения за врати за общи и подземни гаражи от ХьорманКогато е много студено и отоплението стачкува преглед на всички статии
Оргахим АД с нови решения в строителния сегмент – DEKO di marmo и DEKO FloorХьорман България празнува своя 10 годишен юбилейВ ерата на ефективната комуникация и дигитализирания маркетингВебер Профи Депа - модерни и ефективни решения за специфични проблеми в строителствотоФолксваген Лекотоварни с ръст в продажбите преглед на всички интервюта


 RSS ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


Нови две междублокови пространства в Бургас предлагат много по-добри условия за отдих и спорт

Нови две междублокови пространства в Бургас предлагат много по-добри условия за отдих и спорт


13:20 ч., 20.12.2017 г.

Още две междублокови пространства в най-големия жилищен комплекс на Бургас бяха обновени и вече предлагат нови възможности за отдих, забавление и спорт на хора от всякаква възраст, съобщиха от пресцентъра на общината. Благоустроените зони се намират между блокове 440, 441, 442, 443, 444 и 446, 447, 448, 451, 452 на зона Б в ж.к. „Меден рудник“ и преобразяват до неузнаваемост района покрай ДГ „Морска звезда“ и СУ „Константин Петканов“. Те могат да се ползват както от децата, които учат там, така и от хората, живеещи в този гъсто населен район.

Новите зони за отдих днес бяха символично открити с коледно тържество на децата от ДГ „Морска звезда“. Малките коледари зарадваха с песни и танци своите гости – зам.-кметът на Бургас Руска Бояджиева, директорът на общинска дирекция „Образование“ Веселина Таралова, инж. Димитър Бакалов като ръководител на проекта и директорът на ДГ „Морска звезда“ Сияна Желева.

Новите пространства предлагат общо четири детски площадки, предназначени за деца до 3 и до 12 години и кътове за отдих за техните родители. За спортуващите също е помислено. За тях са обособени пет спортни площадки с места за игра на шах, тенис на маса, бадминтон, батут, въжен град и фитнес на открито с разнообразни уреди. Освен асфалт, алеите са облагородени с ефектни настилки от декоративни павета. Монтирани са нови елементи на градското обзавеждане – пейки, кошчета за отпадъци и беседки.

Съществуващите зелени пространства са обновени и са създадени нови зелени площи с млада растителност. В зоната са приложени иновативни решения за оползотворяване на дъждовната вода за поливане. Поставено е енергоефективно улично и алейно осветление с цел повишаване сигурността и комфорта на жителите.

Обновените зони са свързани с общ маршрут, преминаващ през всяко от тях, обединяващ велоалея, алея за ролери и пешеходна зона. По този начин е съчетано пешеходно, велосипедно и автомобилно движение, като е осигурена максимална безопасност за всички участници.

Обособени са общо над 250 нови места за паркиране покрай СУ „Константин Петканов“, ДГ „Морска звезда“, новите площадки и близките жилищни блокове. Ремонтирани са прилежащите улици и тротоари, и са разположени подземни контейнери от градската система за сметосъбиране. При изпълнението на обекта са спазени всички изисквания за достъпност и безопасност.

Междублоковите пространства са облагородени като част от проекта на Община Бургас – “Осигуряване на балансирана градска среда в ЦГЧ, ж.к Възраждане и ж.р. Меден рудник” – етап 1”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В последните години Община Бургас преобрази няколко подобни междублокови пространства в комплексите „Възраждане“ и „Меден рудник“ като ги превърна в любими места за отдих, спорт и развлечение на жителите им. Подобно благоустрояване предстои и в зона „В“ на „Меден рудник“ – между блокове 492-493-494-495, както и в други жилищни райони на града.

БЮЛЕТИН ДОБАВЕТЕ ФИРМА РЕКЛАМА КОНТАКТИ Copyright