Stroiteli.bg
Търсене
Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите Инвеститори търсят терени за нов тип масови жилища в София 20 години метро в София. Докъде стигна третият лъч? BASF стартира своя глобален проект с експерименти за ученически лаборатории Kids’ Lab МРРБ осигурява над 4.1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините през 2018 г. преглед на всички новини
10 + добри причини да изберете покрив TONDACH®PANDOMO - възможности за индивидуални архитектурни решенияАрхитектурните профили - модерният начин да променим дома си Решения за врати за общи и подземни гаражи от ХьорманКогато е много студено и отоплението стачкува преглед на всички статии
Оргахим АД с нови решения в строителния сегмент – DEKO di marmo и DEKO FloorХьорман България празнува своя 10 годишен юбилейВ ерата на ефективната комуникация и дигитализирания маркетингВебер Профи Депа - модерни и ефективни решения за специфични проблеми в строителствотоФолксваген Лекотоварни с ръст в продажбите преглед на всички интервюта


 RSS ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


Когато има строителство, има мир

Когато има строителство, има мир


10:02 ч., 28.11.2017 г.

"Когато има строителство, има мир. Инфраструктурните проекти, магистрали, скоростни железопътни линии, пристанище, земеделие, икономика, инвестиции... ще донесат само мир на Балканите. Това е в интерес и на Европа, и на самите Балкани. На първо място е стабилността на България и региона."

Това заяви в интервю за БНТ министър-председателят Бойко Борисов в обобщение на провелата се вчера в унгарската столица Будапеща шеста среща на лидерите от Централна и Източна Европа и Китай "16+1".

"С Виктор Орбан имаме много теми - не само предстоящото българско председателство, а и кохезионната политика, газовия хъб. Трябва да мислим за едно подобно на Брекзит стратегическо споразумение специално за Турция, ясно е, че тя няма да се присъедини към ЕС, това вече 50 години не се случва. И Виктор много се смя на моите думи, че от една страна Турция е неприемлива за Европа, обаче от друга страна спим спокойно, защото тя ни пази гърба", разказа Борисов.

"С китайския премиер се познаваме отдавна и сме говорили неколкократно по различни теми. Китай ще извади 2 млрд. долара за инвестиции в Европа. С тях сме се разбрали. Те си мислиха, че идват и почват да строят магистрала. Това няма как да стане в ЕС. Тук има ясни правила и всичко е разписано. Ето, днес обявяват обществени поръчки за бързия влак Белград. Обсъждахме финансирането на коридор номер 8 - той ще промени историята на Балканите и от едно размирно място те могат да се превърнат в едно мирно и проспериращо място.

Само с общи усилия можем да постигнем резултати. Това зависи от всички партии в България. Представете си всички тези проекти на картата", подкани премиерът.

"Да живей Хемус!", завърши той и декларира, че винаги завършвал с този лозунг, защото магистрала "Хемус" била от изключителна важност.

БЮЛЕТИН ДОБАВЕТЕ ФИРМА РЕКЛАМА КОНТАКТИ Copyright